image1 image2 image3 image4

 

Kampblog 2015
 
 
 

Kampfoto's van Ken

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer
 

Kampfoto's van de Kroekestöp

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer
 

Kampfoto's van Pin-Gaas

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer
 

Kampfoto's van B1-Gerapt

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer
 

Kampfoto's van de Kwaekers

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer
 

Kampfoto's van de Hatseflatsen

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer
 

Kampblog: Vrijdag 23 juli
De containers zijn weer bij de blokhut aangekomen en uitgeladen. Alle zeilen zijn geschropt, alle hieringen zijn gewassen en alle tenten hangen te drogen. Alle HUDO's (houd uw darmen open) zijn zeer grondig gereinigd. De leiding heeft met z'n alle heel hard gewerkt om alles weer op z'n plek te krijgen. Het heeft met 30 man een hele dag geduurt, maar de blokhut en alle materialen zijn weer spik en span. Hiermee is ook voor de leiding een periode van rust aangebroken. Het was weer een fantastisch kamp.

20150724_132720

20150724_132935 

Kampblog: Donderdag 22 juli
Deze donderdagblog wordt toegewijd aan de Kroekestöp. Als één na oudste groep gingen zij de helft van dit kamp op trektocht. Van maandag t/m donderdag. De trektocht ging naar Jalhay, middenin de Belgische Ardenne. Hier hebben zij rondom het meer van de la Gilep gehiked. Één van de activiteiten was bijvoorbeeld Forelvissen en daarna uiteraard zelf klaarmaken als avondeten. De leden waren erg te spreken over deze trektocht. Ze staan te popelen om volgende zomer als oudste groep de hele week op trektocht te gaan. 
deze 

Kampblog: Woensdag 22 juli

Jongste kamp

De eerste echte zonnige kampdag werd gestart met het liedje ‘Hallo Wereld’ zoals jullie hebben kunnen zien op de website https://www.facebook.com/jnpanningen?_rdr=p.

De jongste groep heeft vanochtend tenten uitgeruimd (foto 1).  B1-gerapt heeft in de ochtend visjes gevangen en daarna hebben ze het Blotevoetenpad in Zutendaal bewandeld (foto 2). Ook de Hatseflatse hebben het pad kunnen trotseren (foto 3). De voeten van de kinderen zijn lekker vies geworden. Sjaele Wazel en de Kwaekers (foto 4) hebben in de ochtend en middag C-mine bezocht. Hier moesten ze op zoek gaan naar de bekende mijnkrekel ‘’Cyriel’’. Dit was een groot succes. De kids konden hier allemaal spellen en opdrachten uitvoeren die in het teken stonden van de mijnen en hebben daarna een medaille verdiend. Beide groepen hebben gepicknickt onderweg. De kookstaf en kampleiding is in de middag begonnen met het schillen van de aardappelen (foto 5).

Het avondeten bestond uit:
- Soep met Martine’s verse groente en vermicelli
- Gekookte aardappelen, boontjes en een sausijsje 
- Vanille-, chocolade- en karamelvla

Tijdens de avond werd in twee groepen het spel cowboys vs. indianen gespeeld door alle kids van het jongste kamp (foto 6). Het programma werd afgesloten met een lekker broodje hamburger, bereid door de kookstaf. Na de tekencontrole en het poetsen van de tanden, sliepen de kids vlot. Althans dat dachten we…… B1-gerapt is er stiekem tussen uit geknepen om een ware nacht-hike te doen..

foto_1foto_2foto_3


foto_4.1foto_4foto_5

laatste

Oudste kamp

Hallo OUDERS !

Eén laatste kampupdate. Het verhaal van morgen vertellen we u graag live tijdens de ouderavond. De jeugd van het oudste kamp heeft vandaag weer veel moois beleefd!

THE SKY IS THE LIMIT

De Tooterköp hebben Zutendaal van boven bekeken. Met een klein vliegtuig zijn onze mannen in groepjes van drie ingestapt om een rondvlucht over het kampterrein te maken. Een onvergetelijke ervaring waar we nog lang van kunnen nagenieten.

Andere groepen, Knatsjgek, Spektakelaers en Pingaas zijn het blotenvoetenpad gaan bewandelen. Een survivalachtige wandelroute ‘oppe bloëte puut’. Daarna nog even met alleman over onze eigen zeephelling, die mag op een geslaagd kamp natuurlijk niet ontbreken.

Tot morgen!

400.1400.2400.3

400.4400.5400.6


Kampblog: Dinsdag 21 juli

Jongste kamp
Vanmorgen zijn we weer gestart met de ochtendgym. Deze keer door twee leden (meiden natuurlijk) die werden geholpen door Mike tijdens het dansje op Cowboy’s & Indianen (foto 1). Daarna hebben ze een lekker ontbijt gehad. 

De rest van de morgen heeft elke groep zijn eigen programma gedraaid. De HatseFlatse hebben spelletjes gespeeld met Sjeale Wazel. De Kweakers hebben kaarten gemaakt om naar huis te sturen. B1-gerapt heeft ook kaarten voor thuis gemaakt. 

Rond het middaguur zijn alle groepen om de beurt vertrokken naar het zwembad in Maasmechelen (foto 2), met vele heuvels en mooie uitzichten. Aangekomen bij het zwembad is er eerst wat gegeten en daarna heerlijk gezwommen in een natuurbad van 2 Ha met lange grote glijbanen. Bij het zwembad hebben we avondeten gehad, dit bestond uit een lekker bakje friet met een snack ( frikadel of kroket ). 

Na een lange dag zwemmen en een zware fietstocht (foto 3) kwamen ze weer aan op het kampterrein. Daar hebben de kinderen zichzelf vermaakt tot het bosspel werd gespeeld (foto 4&5). Dit is goed bevallen en na het spel zijn alle kinderen vermoeid naar bed gegaan.

1.32.3 3.3

4.35.3

Oudste kamp

In verband met een grondige TEKEN controle en 'latenight hottubbing' komt deze update wat later dan gepland. Vanochtend zijn de rechter en de schout per strijdkar gearriveerd tijdens de ochtendgym. De gouden munten van het centrumspel moesten nog worden uitgedeeld. Team 7 met leden van verschillende groepen heeft een flinke buit verdiend. De schatkistjes van onze leden wordt steeds voller. Is het wellicht tijd dat de schout zijn belasting gaat verhogen???

Ook vinden regelmatig fraudeuse omkooppraktijken plaats. Bijgevoegd charme offensief op foto getuigt van een creatief maar vooral ook lukratief groepje Spektakelaers. 

We zijn vandaag gaan zwemmen. Omdat het weer flink wisselvallig was heeft de leiding besloten om in chloorwater te weken. Mooie bijkomstigheid was een ruige waterval glijbaan. Ruige verhalen zullen komende zomer nog lang de revue passeren.

Dat was het voor vandaag. Morgen gaat een groepje Tooterköp écht vliegen over het kampterrein. We zijn zeer benieuwd naar de avonturen van deze mannen. Meer info en toffe foto's volgen morgen op de KAMPBLOG...

200.1200.2200.3

Groetjes uit Berlijn!

IMG-20150722-WA0000

Kampblog: Maandag 20 juli

Jongste kamp
Als start van het programma van vandaag stond weer de ochtendgym, ditmaal onder leiding van Sheriff Denny. Als eerste werden de gezichten gewassen (foto 1) waarna de paarden werden opgezadeld om een parcours over te gaan (foto 2).  Na een lekker ontbijtje werden de spullen ingepakt om naar Kinderrijck te gaan. Na een fietstocht van een klein uurtje hebben we gepicknickt op de parkeerplaats bij Kinderrijck. Na wat uurtjes speelplezier (foto 3) zijn de fietsen weer opgezocht en is het kampterrein weer bereikt. 

Het avond eten bestond uit:
- Tomatensoep
- Gekookte aardappel, rode (paarse) kool met gehaktballen (die lekkerder waren dan die van mam)
- Gele en bruine vla (foto 4)

’s Avonds heeft iedere groep zijn eigen programma gedraaid. De Hatseflatse (foto 5) hebben zweedsloopspel gedaan. Sjeale Wazel heeft beleaft wat de bös os geaft (foto 6). De Kwaekers (foto 7) een potje kubb, waarbij de meiden de jongens hebben verslagen. De oudste groep op het jongste kamp, B1-gerapt (foto 8), heeft een potje stratego gespeeld waarbij alweer de meiden de jongens hebben verslagen. Voor het slapen gaan hebben ze nog een lekker abrikozenflapje gekregen waarna de tanden zijn gepoetst, teken zijn verwijderd en de daarna was het opvallend snel rustig. 

1.12.13.1

4.15.16.1

7.18.1

Oudste kamp

Hallo Ouders en andere geïnteresseerden.Laten we met de deur in huis vallen en deze BLOG beginnen over het weer. Zutendaal, licht  bewolkt met overwegend zonnig weer. Af en toe een verfrissende bui om stof tegen te gaan. Je hoort hier niemand klagen..

Vandaag heeft onze jeugd het centrum van GENK onveilig gemaakt. Het middagprogramma bestond uit een gezamenlijk smokkelspel waarbij slimme handel moest plaatsvinden om punten bij elkaar te sprokkelen. Het was goed opletten geblazen voor de twee BOKKENRIJDERS in het centrum. Deze konden de kaartjes afnemen. Voor zowel onze leden, alsook het winkelend publiek van GENK een zeer vermakelijke middag!

Outdoor cooking! Onze jeugd kookt vandaag zelf eten. Soep, Pannenkoeken, Appeltaart, Wafels er is niets wat we niet warm kunnen krijgen op houtvuur. Of nog leuker, gourmetten op oude soepblikken. Wellicht een leuke suggestie voor aankomend kerstdiner (alleen voor de gevorderde JNP’ers).

En dan tot slot, de trots van het oudste kamp. Een enigzins primitief, maar toch vooral heerlijk verwarmd plons en hottub bad. Foto’s getuigen van schoon geweekte en gewassen jongens en meisjes. De laatste foto is afkomstig van onze jongens die op trektocht zijn. 

Morgen weer nieuw nieuws van het oudste kamp. We gaan zwemmen in….

1.22.23.2

4.25.26.2


8.6


Kampblog: Zondag 19 juli

Jongste kamp
Na veel regen in de nacht, begon op zondag morgen om 08:15 de ochtend gym. Na wat rekken en strekken stonden de broodmandjes klaar (foto 1) en konden de groepen gaan ontbijten. Na het ontbijt is er hard gewerkt aan iedere kampement. Sjeale Wazel heeft eigen vuilnisbelt plek gemaakt (foto 2), B1-gerapt een ideaal tandenborstelhouderdraagsysteem (foto 3) en de Kwaekers een ware chill plek (foto 4). Na het middag eten hebben B1-gerapt en Sjeale Wazel een potje gestratego-ed en zijn de Kwaekers verder gegaan met het kampement. 

De Hatseflatsen hebben om 11 uur in Roermond de trein gepakt naar Maastricht, waar ze per fiets verder zijn gegaan naar het kampterrein in Zutendaal Rond 2 uur arriveerde ze op het kampterrein, waar de tenten en de tafels al klaar stonden (foto 5). Na een bekertje ranja zijn ze met behulp van de Kroekestöp verder gegaan met hun eigen kampement.  

Rond de klok van half 6 had de kook staf het eten klaar (foto 6). Het menu van de dag was als volgt: 

- Champignonsoep
- Gekookte aardappels, erwten & wortels met poulet 
- Vanille & chocolade vla

Na het avond eten konden ze beginnen met de rode draadspellen. Hiervoor zijn de kinderen verdeeld over 10 groepjes waarmee ze het hele kamp iedere dag een gezamenlijk spel zullen doen. Voor vanavond waren dit 10 verschillende creatieve opdrachten die geheel in het thema van het kamp waren gehuld. Zo werden er onder andere cactussen, dromenvangers, tooien en wapenschilden gemaakt. Na een lekkere wafel met slagroom en hagelslag konden de kinderen nog even genieten van een kampvuurtje waarbij de ogen al snel bij vele dicht vielen en de leiding de kids naar bed hebben gebracht. 

300200

400100

600

Oudste kamp

Knatsjgek leden hebben de uitzet bij elkaar verzameld op de rommelmarkt van GENK. Nog voordat de serieuze handelaren waren gearriveerd, hebben de leden van Knatsjgek hun slag geslagen op de markt. Koopjesjagen, schooien, pingelen, en vooral afdingelen. Een mok met je eigen naam erop kun je zomaar van 75 eurocent, naar 25 eurocent krijgen. Blik op standje Steven Seagal en vooral niet bijgeven luid het advies van de leiding. Naast een prachtige mok zijn ook een zeer antieke spiegel, en tuinslang van eigenaar gewisseld. 

Pingaas heeft vandaag op eigen vuur avondeten gekookt en de groep Knatsjgek is aan de slag gegaan met een heuse outdoor HOTTUB uiteraard op kampvuur warm gestookt… Of deze eigen gemaakte hottub ook daadwerkelijk functioneert vertellen we later deze week…

De leden van de Kroekestöp hebben vandaag geoefend als leider op het jongste kamp. Zij hebben een rondleiding gegeven aan de leden van Hatseflatsen en op zeer professionele wijze de kamptafel voor onze hatseflatsers in elkaar gesjord. Onze leiding in spe heeft het er goed vanaf gebracht.

Tooterköp heeft het blotevoetenpad gelopen, het blijkt een prachtige route. Naar waarschijnlijkheid zullen vele groepen in de voetsporen van de Tooterköp volgen. Ook omdat het blotevoetenpad op slechts 2 km. van het kampterrein verwijderd is.

En dan tot slot nog onze mysterieuze oude Zwarte Rijder. Het blijkt nu te zijn dat de kampstaf dagelijks belasting vraagt van de leden. Minstens twee goudstukken om te mogen verblijven op het oudste kamp. De kampleiding waant zich van adel, maar onze jeugd weet inmiddels wel beter. Zij houden graag over met de oude Zwarte Rijder. Samen smeden ze plannen om het goud van de adele kampleiding terug te veroveren. 

IMG_0259IMG_0272

IMG_0279


Kampblog: Zaterdag 18 juli

Jongste kamp
Afscheid van pap en mam nemen op het station in Roermond. Dat was best lastig. Daarna super spannend wachten op de trein, voor sommige was dit zelfs de eerste keer. Links en rechts een vertraging maar alles is goed gekomen. Daarna in Maastricht naar de fietsen gewandeld ongeveer anderhalve kilometer van het station. De fietsen stonden klaar en een mooie fiets tocht dwars door het centrum van Maastricht en langs en over het Koning Albert kanaal bracht ons naar het kampterrein in Zutendaal. Hier stond de kook staf te wachten met lekkere koude ranja. De tenten werden zelf opgezet en toen was het al bijna tijd voor het avond eten. Er waren nog geen tafels gesjord dus het werd een gezamenlijke maaltijd met een lekker kopje bouillon. Hierna was de leiding aan de beurt en hadden de kinderen even lekker tijd voor zichzelf. Samen werd er een begin gemaakt aan het kampement en een rondleiding over het kamp terrein gegeven. Een lekker broodje knak en een glaasje ranja waarna de tandjes gepoetst werden. Hierna konden kinderen lekker in hun slaapzak kruipen en de oogjes sluiten…


20150718_183452
Gezelllig met z'n allen aan het avondeten

100_5119
De HUDO's (Houd uw darmen open) worden 3x per dag grondig gepoetst

20150718_223456
Voor het slapen gaan goed de tandjes poetsen 

Oudste kamp
Zaterdagochtend is de leiding met een kleine delegatie vertrokken richting Zutendaal. Maar liefst twee grote containers waren nodig om de volksverhuizing van 150 koppen te bewerkstelligen. Ook de fietsen gingen op transport maar die gingen naar Maastricht omdat de fietstocht vandaar weg fietst.

De jeugd van het oudste kamp is met de discobus van de blokhut tot Maastricht gereden. Daarna een knooppuntenroute naar Zutendaal. Het hoge Sudoku gehalte van de fietstocht maakte dat enkele km. extra zijn afgelegd. 

Eenmaal op kamp aangekomen heeft ieder zijn weg snel gevonden. Echter we zijn niet alleen in Zutendaal. De (oude) zwarte rijder van de BOKKENRIJDERS is ook in Zutendaal en is al door onze jeugd gesignaleerd. De foto’s getuigen van een bijzondere ontmoeting. Wat moet deze man in Zutendaal? Waarom moet hij onze jeugd spreken? Zal het wat te maken hebben met de schout en de rechter die dagelijks belasting komen innen? Lees snel verder bij onze volgende update!

IMG_0231

Aankomst discobus

IMG_0248

De zwarte rijder

IMG_0247

De zwarte rijder in detail


Kampblog: Vrijdag 17 juli
De leiding is al meer dan een half jaar met de voorbereidingen bezig. Eindelijk is het kamp dan toch bijna aangebroken. Dit jaar zelfs met een fantastische blog op onze website. Vanaf deze blog volgen alle ouders het kamp op de voet. Elke dag een nieuw verslag. We schrijven vrijdag 17 juli: Dit is voor de leiding al de eerste echte kampdag, want de containers worden met alle kampspullen geladen. Dat is een heel karwei. Zowel het jongste als het oudste kamp hebben elk een eigen volle container.
IMG_1768

Alles dat we op kamp meenemen gaat in de containers. Tenten, Hudo's, kookspullen, spellen, tafels, banken, sjorhout, stookhout, wc-papier, petatte, koelkasten, aggregaten, knutselspullen, zeilen, grondboren, blikopeners... noem het zo gek maar op of je vindt het bij Jong Nederland in de containers.


IMG_1757

Maar dit gaat er nog meer mee op transport. Dat zijn de fietsen, want de kampplaats is dit jaar een beetje verder weg dan normaal. Aangezien het Belgische Zutendaal te ver is om helemaal te fietsen zorgen we ook nog even voor het transport van een 140-tal fietsen. Dat doen we met een aantal aanhangers en een grote vrachtwagenoplegger. Morgenvroeg gaan de containers op transport naar het kampterrein in Zutendaal en de fietsen brengen we naar Maastricht. Van daaruit fietst iedereen naar het kampterrein. Tot morgen allemaal en vergeet niet om morgen ook op de fiets veel goede zin mee te nemen!